رخشاي ، المساعد الأول للذكاء الاصطناعي الإيراني رخشاي ، المساعد الأول للذكاء الاصطناعي الإيراني
بلاد فارس القديمةحكم الأخمينية

الأدب الإيراني القديم

الأدب الإيراني القديم
الأدب الإيراني القديم

هرودوت مورخ یونانی که در قرن پنجم پیش از میلاد می زیسته و با چند تن از پادشاهان هخامنشی معاصر بوده است می نویسد که ایرانیان به فرزندان خود از پنج سالگی تا بیست سالگی تنها سه چیز می آموختند: سواری و تیر اندازی و راستگویی.

همین مورخ می گوید ایرانیان دروغگویی را بدترین عیب ها می دانند و حتی از قرض خواستن خوداری می کنند، زیرا مقروض ممکن است مجبور به دروغ گفتن شود.

باز به گفته همین مورخ ایرانیان از آب دهان افکندن و قضای حاجت در معابر و در حضور دیگران خودداری می کردند و حتی در آب روان دست و رو نمی شستند و آب را به کثافت نمی آلودند.

ایرانیان از قدیم جوانان را از کودکی به ورزش و دویدن و تحمل سرما و گرما و به کار بردن اسلحه ی گونان و سواری و ارابه رانی عادت می دادند و بزرگترین صفات ایشان رشادت و مردانگی و شجاعت بود.

گزنفون می نویسد که ایرانیان اطفال را در دادگاه حاضر می کردند تا دادرسی را به چشم ببینند و به اصول عدالت و دادگستری آشنا شوند، همچنین خاصیت گیاه ها را به جوانان می آموختند تا از آنچه مفید است استفاده کنند و از آنچه زیان آور است بپرهیزند.

از دیگر صفات پسندیده ی ایرانیان نیز این بود که همسایگان خود محترم می داشتند. به کسسانی که در راه حفظ مملکت خدماتی کرده بودند پاداش بزرگ می دادند. از گرفتن رشوه و دزدی و تصرف مال غیر خودداری می کردند. از شکم پرستی و پرخوارگی پرهیز داشتند. هنگام راه رفتن چیزی نمی خوردند. شکار را از جهت اینکه ورزش بود دوست می داشتند.

وقتی شرایط حالمان را با قرن ها پیش مقایسه می کنیم، می بینیم که ما پس از قرن ها، قرن ها از گذشته مان هم عقب افتاده ایم. ما به سرعت در حال عقب گردیم.

مصدر:تاريخ هيرودوت

رخشاي ، المساعد الأول للذكاء الاصطناعي الإيراني رخشاي ، المساعد الأول للذكاء الاصطناعي الإيراني

شمشاد أميري خراساني

إن معرفة تاريخ وثقافة إيران يشبه الدخول إلى عالم لا ينتظرنا فيه شيء سوى الحب والشرف وأحيانًا الحزن ، ربما يتم تخزين تاريخنا في ذاكرة جيناتنا حتى نتمكن من استخدامه لتوسيع الوعي الذاتي والوعي الذاتي . .

مقالات ذات صلة

نبّهني عن
زائر

8 تعليقات
الأحدث
الأقدم الأكثر تصويتًا
التقيمات المضمنة
عرض كل التعليقات
ليلى

درود…………..به امید روزی که تمام ایین ها وفرهنگ نیاکان و ایرانمون رو در جای جای سرزمینمون ببینیم. که امیدوارم اون روزها نزدیک باشه…………اینده روشن خواهد بود ………………و ایران مهد تمدن هاست»نپسندند ویرانش…….حظا طيبا وفقك الله

مهراریا

نظامی خوش سرود آن پیر کامل زمین باشد تن و ایران ما دل

ooooooooooo

ممنون خیلی لذت

ecco

درود. خواهش میکنم دوست من. حظا طيبا وفقك الله

متشکرم بابت این مطالب ارزشمند
اما افسوس و صد افسوس که خیلی از فرهنگ ها رو به باد فراموشی سپردیم

ecco

درود دوست من. انگار ما داریم عقب میریم تا به جلو متاسفانه دست من و شما هم نیست افسوس

أشكان

ممنووووونم بابت این متن . ایران از زمانی کهه فرهنگ جدید قالب شد رو به سقوطه . میشه با آگاه سازی ازین مسیر برگشت (اگه تعصب یه عده نباشه )

ecco

درود. قابل شمارو نداره. بله متاسفانه تعصب بعضی ها ما رو به اینجا کشونده و فقط هم مختص این صده نیست.پاینده باشید.

زر الذهاب إلى الأعلى