تفاوت تخت جمشيد با كولوسيوم و تفاوت ايران با اروپا
در حدود ١٩٥٠ سال پيش، روم به اورشليم حمله كرد، آن شهر را ويران كرد و مردمانش را به بردگى گرفت. حدود ٤٥ تا ٦٠ هزار نفر از اين بردگان، براى ساختن كولوسيوم به كار گرفته شدند. بخش بزرگى از اين بردگان در حين كار كشته شدند. مراسم افتتاحيه كولوسيوم با كشتار ٩ هزار حيوان غيراهلى برگزار شد.
در كولسيوم زنان و مردان از هم جدا بودند. جايگاه زنان در طبقه پنجم بود، كه ديد بسيار بدى به ميدان داشت. جايگاه مخصوص زنان در كولوسيوم بسيار ناامن و خطرناك بود، چرا كه سكوهاى آنها با طناب هايى نگه داشته ميشد كه هر از چندى پاره ميشدند و زنان از ارتفاع ٥٠ مترى به پايين سقوطى مرگبار ميكردند. اما جايگاه مردان بسيار امن بود. آنها بر روى سكوهاى سنگى مى نشستند.
كولوسيوم، محل برگزارى جشنهاى امپراتور و مردم رم بود. در طى اين جشنها، كه هر بار ١٠٠ روز به درازا ميكشيد، حيوانات درنده را به جان بردگان و گلادياتورها مى انداختند و يا گلاديوتورها، كه برده بودند و اميد به زندگى آنها به سختى به ٢٢ سالگى ميرسيد، را مجبور به كشتن يكديگر ميكردند. امپراتور و مردم رم نيز شاهد اين كشتار بودند و از آن لذت ميبردند.
در طى هر دوره از اين جشن ها حدود ٥ هزار برده و گلاديوتور به قتل ميرسيدند. در روزهايى كه جشن برقرار نبود، محكومان به مرگ را جلوى حيوانات درنده مى انداختند تا زنده زنده خورده شوند. امپراتور و مردم رم نيز شاهد زنده زنده خورده شدن اين آدميانِ تيره بخت بودند.
در كل، بيش از يك ميليون نفر، از جمله ٥٠٠ تا ٧٠٠ هزار گلادياتور، در صحن كلوسيوم به طرز وحشيانه اى كشته شدند. اين ميدان چهار هزار متر مربعى، بزرگترين قتلگاه تاريخ بشريت بوده است.
امروزه، كولوسيوم محبوبترين بناى ايتاليا، نماد شهر روم و تمدن رومى است. همه رميان، ايتالياييها و حتى اروپاييها به اين تمدن افتخار ميكنند.
در سال ٢٠٠٧، در طى يك نظرسنجى با شركت بيش از يكصد ميليون نفر، كولوسيوم جزو ٧ اثر برتر و محبوب جهان برگزيده شد.
در سال ٢٠١١، مبلغ ٢٥ ميليون يورو، تنها براى تميز كردن ديوارهاى كولوسيوم و چند كار بسيار جزيى ديگر در درون آن، هزينه شد. يك ضرب المثل قديمى ايتاليايى ميگويد: “تا زمانى كه كولوسيوم استوار است، رم نيز استوار است”.
حدود ٦٠٠ سال پيش از ساخته شدن كولوسيوم، و تنها چند سال پس از آزادى بردگان يهودى در بابل به دست كوروش و بازگشت آنان به اورشليم، ايرانيان تخت جمشيد را ساختند. اثرى پرشكوه با زيربناى ١٧٥ هزار متر -٨ برابر كل زيربناى كولوسيوم. بر اساس سندهاى غير قابل انكار -خشت هاى پخته شده آن زمان- در ساختن تخت جمشيد هيچ برده اى به كار گرفته نشده است. كارگران، مهندسان و هنرمندان ايرانى در بهترين شرايطِ كارىِ ممكن اين اثر بزرگ بشرى را آفريدند.
پادشاهان ايرانى در تخت جمشيد جشنهاى ايرانى مانند نوروز و مهرگان، كه ريشه در آشتى، مهر، طبيعت و زندگى انسانى دارد، را برپا ميداشتند. همه نگاره هاى حك شده بر ديوارها و سنگهاى تخت جمشيد نشانگر جشنها، فرهنگ و ميتولوژى زيباى ايرانى است. تخت جمشيد مركز بزرگترين قدرت جهان در آن روزگار بوده است.
اما برخورد برخى از ما ايرانيان، به ويژه عده اى از تندروها و چپگرايان افراطى و برخى مدعيان روشنفكرى، با اين اثر بزرگ هنرى جهان بسيار غيردوستانه و نابخردانه بوده است.
سلام.مقایسه خوبی بود.شهدای ما در جنگ تحمیلی نشون دادن که ایرانی جماعت واقع بین حقیقت جو و مدافع ناموس و وطن و عقیده خودش هست.ما از اعراب فقط ححقیقت اسلام رو گرفتیم چون حقیقت جو بودیم نه جهالتشون رو واین حقیقت شامل مردانگی آزادگی و ایمان و غیره میشد.امیدوارم همان طور که جوانان غیور جلوی حملات عربی غربی ایستادگی کردند ما هم از تاریخ باشکوه علم ایران اسلامی و ما قبل رو بتونیم به اوج خودش برگردونیم ولی فقط با شجاعت و مردانگی و همت و تلاش و دوری از لذات دنیوی که غرب برای جوان ایرانی خواب دیده که همان تسلط بر افکار جوانان ما هست با تخریب عقل و گسترش روابط جنسی.
به امید ایران باشکوه و ایرانی متمدن و مصلح و فداکار مثل الگوهایی مانند شهدای عزیز فرزندان غیور ایران اسلامی
همون مگه به این چیزا خوش باشید,این حرفها چه فایده ای داره. تخت جمشید نابود شده اما کولوسیوس سالانه ملیاردها یورو پول به جیب دولت ایتالیا وارد میکنه. و بهترین کارشناسا ن به مرمت اون میپردازن.. مگه فقط به گذشته فکر کنیم
درود
مطالب بسیار خوبی بود . با اجازه برخی از مطالب سایت شما را کپی کردم و در صفحات شبکه های اجتمایی منتشر کردم . البته برای برخی به عنوان منبع از سایت شما نام بردم . امیدوارم از نظر شما اشکالی نداشته باشد . در صورت مشکل با ایمیل بنده تماس بگیرید . در پناه ایزد یکتا
درود بر همه دوستان.سپاس برای این نوشتار بسیار زیبا و راست.البته مساحت ارگ شهر پارسه یا همون تخت جمشید برابر ۱۲۵هزار متر مربع هستش
ماایرانیان شوربختانه دارای طالع نحس هستیم وهرموقع خواستیم به جایی برسیم یاکشوری به ماحمله کردیاانقلابی صورت گرفت!
درعجبم آثاری چون تخت جمشیدیا ایوان کسری چرابه اندازه ابنیه رومی موردتوجه جهانیان نیست؟
البته ناگفته نماندامروزه مالیاقت نداریم آثارمان درجهان اول شودچون به تمدن خودنمی بالیم بلکه آن راافسانه می دانیم.
باید بین مردم بروید وببینیدکه چگونه مردم ما ایران باستان رانشانه طاغوت وظلم می دانند که این بسیار دردناک است.
جهل مردم تمدن مارانابود کرده است نه اسکندر ونه چنگیز
آغا چرا جو میدی الکی؟؟؟اون کسی که تمدن تو رو قبول نداره غرب هست که سابقه کثیف خودش رو تبلیغ میکنه.و داخل کشور هخامنش پرست درست کرده تا دین رو از بین ببره بعد فکر کردی به کورش وتو رحم میکنه؟اونها در ایران برای هر فکر و عقیده ای راهی ساختن تا عقاید با هم تحلیل برن و اول دین رو بگیرن.این یک حیله ساده هست ولی باید سیاست داشته باشی تا ببینی.در جنگ مردم با دیانت خاک رو حفظ کردن،فکر نکنم دین از بین بره سوسیالیست ها از خاک حفاظت کنن کما این که تا قبل انقلاب همش ایرانی جماعت در حال تسلیم خاک بود،آخریش هم بحرین که از افاضات شاه محمد رضا به انجام رسید.برید کمی واقعیت و دنیا و حیله هاش رو بشناسید
درود بر ایران بزرگ و درودی بیکران به عزیزانی که تاریخ وتمدن باشکوه بزرگ و هویت کشور عزیزمان را آشکار و روشن می کنند.
ایرانی که تمدنش عصر تمدن هاست و سرزمینی که تمدنش محد تمدن بشری در جهان است .
کاملا آشکارا و به خوبی روشن است که تخت جمشید جزو برترین اثر باستانی در جهان است.
نه اینکه خودم ایرانیم چنین حرفی بزنم اصلاً فرض کنید که من ایرانی نباشم و از دید یک غیر ایرانی وقتی منصفانه و منطقی این دو تمدن بزرگ را با هم مقایسه بکنم خیلی واضحه که فرهنگ تمدن ایران برتر از رم و یونانه و این دو تمدن از زمین تا آسمان باهم فرق دارند.
همانطور که همه شما می دانید زن موجودی مقدس در ایران باستان بوده و زن دارای مقام والایی بوده که حتی وقتی ارتش هخامنشی خشایار شاه بزرگ یونان رو تصرف کردن
هنگامی که سربازان هخامنشی ( آنقدر مرام ،مردانگی و غیرت داشتن ) که وقتی وارد آتن شدن هیچ وقت به ناموس دشمن خود تجاوز نکردن و زنان یونانی همانند ناموس خودشون محترم می دونستن در صورتی که خود یونانی ها و رمی ها به زنان خود اصلاً اهمیت نمی دادن
یک نمونش در اینجا معلوم می شه : ( جایگاه مخصوص زنان در کولوسیوم بسیار ناامن و خطرناک بود، چرا که سکوهاى آنها با طناب هایى نگه داشته میشد که هر از چندى پاره میشدند و زنان از ارتفاع ۵٠ مترى به پایین سقوطى مرگبار میکردند. اما جایگاه مردان بسیار امن بود. آنها بر روى سکوهاى سنگى مى نشستند.) واقعاً زنان ایرانی باید به خودشون ببالن که در تاریخ و تمدن پرافتخار کشورشون بهشون توجه زیادی می شده، بیچاره زنان یونانی.
بیچاره انسان هایی که بعنوان برده خوراک حیوانات درنده می شدن
حالا برای خیلی از ما جای سوالیه که در همچین تمدنی (کولسیوم – رم ) که این همه کشتار ناعاقلانه وحشیانه صورت گرفته جزو ٧ اثر برتر و محبوب جهان برگزیده شده؟؟!
عکسها و نوشته ها عالی بودن .من وقتی تاریخ ایران در باستانو میخونم تنم میلرزه و احساس غرور عجیبی میکنم .از شما هم تشکر می کنم
احساس غرورت فقط برای جنگ و قدرت و وسعت نباشه،چون عزیزان شاهآن ایرانی یکی پس از دیگری تمدن و وسعتت رو کوچیک کردن.عوضش من از کاری که شهدا جلوی دنیای غربی عربی و حتی آسیایی انجام دادن و یک وجب ندادن احساس غرور میکنم و یک وجب همچپاول نکردن.شاهان ایران یا چپاول کردن و تجاوز به خاک دیگران و یا خاک دادن.