دوازدهم اردیبهشت ۱۳۳۰؛ زندان، نخستین جایی که دکتر مصدق پس از نخست وزیری از آن دیدن کرد؛ فقط دله دزدها را نگیرید!!!
دوازدهم اردیبهشت ۱۳۳۰، دکتر محمد مصدق به همراه جمعی از اعضای کابینه اش برای بازدید به زندان قصر تهران رفت، و پس از دیدن حال زار زندانیان ، به سرلشکر حجازی رئیس شهربانی گفت:«اگر میخواهید زمام شهربانی در دست شما باشد، دزدگیر باشید ، به آفتابه دزدها اکتفا نکنید و شتر دزدها را هم بگیرید و مزاحم کسانی که نسبت به آنها مظنون بوده [اید] نباشید.» آنگاه، مصدق خطاب به همراهانش گفت :«اینجا مرا به یاد ایام زندانی بودن خودم افکنده [است.] »
پیرو این بازدید، روز ۱۵ اردیبهشت ۱۳۳۰ ، لایحه ای از سوی دولت مصدق به مجلس شورای ملی رفت که زمینه آزادی بسیاری از زندانیانی که جرایم مالی کوچکی داشتند را فراهم میکرد. مصدق در زمان نخستوزیری به شهربانی فرمان داد که از آزادی روزنامه ها جلو گیری نکند، بویژه هیچ روزنامه ای را به علت دشمنی با مصدق [از انتشار] باز ندارند. »
دکتر مصدق پس از بازدید از زندان اظهار داشت؛ «اینجا قتلگاه بسیاری از صاحبان افکار روشن و آزاد بوده است.» مصدق روز ۱۵ اردیبهشت ۱۳۳۰ در مجلس شورای ملی اینگونه گفت:« من رفتم زندان، در این زندان مرکزی ۴۰۰-۵۰۰ نفری در آنجا هستند که شاید آنها اگر محکوم می شدند این قدر در آنجا نمی ماندند. در این مملکت یک چنین وضعی در زندان حکمفرماست….شما تشریف ببرید این دارالمجانین را ببینید که اگر شما را دم شصت تیر بگذارند، بهتر است که اینها در این داروالمجانین باشند؛ بیاید یک کاری بکنید…یک لایحه ای ما پیشنهاد کردیم برای این زندانیان سیاسی؛ این از راه خیرات و مبّرات؛ از راه خیر نوع بشر؛ این لایحه را تصویب بکنید که ما اینها را از زندان بیرون بیاوریم. نمی دانید اینها چه حالی در آنجا دارند؛ والله خدا شاهد است اگر می رفتید و می دیدیدکه چه حالی در آنجا دارند؛ چه جوری زندگی می کنند؛ هرگز راضی نمی شدید یک دقیقه هم در آنجا بمانند. این لایحه را استدعا می کنم، امروز بگذرانید. چون ما حق نداریم به قید سه فوریت پیشنهاد کنیم…»
کارنامه ی مصدق و حزب توده، به کوشش خسرو شاکری، ۱۹۷۸، ج. ۱، ص ۱۳۶
مصدق؛ سالهای مبارزه و مقاومت- سرهنگ غلامرضا نجاتی- جلد نخست ص ۲۶۴
Home حکومت ماد ها زندان، نخستین جایی که دکتر مصدق پس از نخست وزیری از آن دیدن کرد؛ فقط دله دزدها را نگیرید!!!
مشاهده محتوا بیشتر
سازندگان پاسارگاد (مقبره کوروش بزرگ) که بودند ؟
سازندگان پاسارگاد از گواهیهایی که مورخان یونانی و رومی بر جای گذاردهاند، مشخص است که ( پ…شکل صحیح نگارش نام آذربایجان یا آزربایجان
شکل صحیح نگارش نام آذربایجان بر اساس اسناد معتبر تاریخی در این جستار برآنیم تا با استفاده …وصیت نامه کورش بزرگ + منبع
در متون تاریخی وصیت نامه ای از کوروش بزرگ نقل کرده اند که سرشار از مفاهیم بالای انسانی است…
ادامه مطلب شمشاد امیری خراسانی
فروهر و هخامنشیان
مقدمه در عصر حاضر که جوامع و اندیشه ها و مکتب های فکری و عقیدتی در حال رشد هستند و هر کدام…داستان های شاهنامه را زنده ببینید(۲)
قسمت دوم تهیه کننده جناب آقای مهدی کمالی پادشاهی هوشنگ زمانی که کیومرث شاه از شهادت شهزاده…داستان های شاهنامه را زنده ببینید(۱)
تهیه کننده جناب مهدی کمالی پادشاهی کیومرث مردمان در کوهها و جنگلها زندگی میک…
بارگذاری بیشتر در حکومت ماد ها
اشتراک در
وارد شدن
0 Comments
همچنین ببینید
فروهر و هخامنشیان
مقدمه در عصر حاضر که جوامع و اندیشه ها و مکتب های فکری و عقیدتی در حال رشد هستند و هر کدام…