دانستنیها و زندگینامه داریوش سوم آخرین شاه هخامنشی
داریوش سوم(۳۸۰ – ۳۳۰ ق. م.) آخرین پادشاه هخامنشی بود و از اسکندر شکست خورد. این شاه که او را در کتب پهلوى «دارا پسر داراب» خواندهاند فرزند آرسان بوده و آرسان پسر استن و نوهٔ داریوش دوم است.
بنابراین داریوش سوم نسبش با فاصلهٔ سه نسل به داریوش دوم میرسد و بهمین جهت او را «پسر داراب» (فرزند داریوش دوم) گفتهاند.
هنگامیکه در زمان اردشیر سوم دربارهٔ خاندان هخامنشى و شاهزادگان آن سخن میرفت نام داریوش بر زبان نمیآمد. به این معنى که او را بچیزى نمیشمردند و اردشیر سوم وقتى که میخواست براى استقرار حکومت خود شاهزادگان مزاحم را براندازد او را بیاد نیاورد.
داریوش در دستگاه هخامنشى چاپارى بود که فرمانهاى شاهنشاه را به والیان و فرماندهان ایالات میرساند. در یکى از جنگهاى روزگار اردشیر رشادتى از خود نشان داد که اردشیر او را «دلیرترین پارسیان» نامید بقول ژوستن، تاریخنویس معروف، او را والی ارمنستان کرد.
ادامه در ادامه مطلب
دربارهٔ اینکه او چرا به تخت شاهنشاهى نشست سخن بسیار گفتهاند اما آنچه به حقیقت نزدیکتر مینماید این است که باگواس وزیر بزرگ دربار او را با هر حیلهاى بود به روى کار آورد تا عملاً خودش فرمانرواى مطلق باشد. زیرا باگواس گمان کرده بود که داریوش شاهزادهٔ زرنگى نیست و شاه نیرومندى نخواهد شد. اما هنگامى که داریوش بر اورنگ شاهنشاهى نشست به اشارات و نظرات باگواس توجهى نکرد و وزیر بزرگ که به خطاى خود آگاهى یافته بود برآن شد که داریوش را از میان بردارد داریوش از این تصمیم باخبر شد و او را احضار کرد و جام زهرى به او نوشانید.
آغاز پادشاهى داریوش سوم با شروع حکومت اسکندر پسر فیلیپ در مقدونیه تقریباً مقارن است و در سیر تاریخ، او مانند رقیبى است که سرنوشت براى اسکندر تراشیده است. داریوش سوم در سال ۳۳۶ ق. م. بر تخت نشست و سلطنتی را آغاز کرد که دوران کوتاه آن پر از وقایع بزرگ و در عین حال سوزناک است. پایان زندگى او در حقیقت پایان امپراتورى بزرگ هخامنشى است.
منبع:تاریخ ده هزار ساله ایران،تهران:اقبال،چاپ ۱۶ ،۱۳۸۴،جلداول
دارا پسر داراب لطفا اصلاح کنید
با سپاس از دقت شما
اصلاح شد
تشکر بابت اطلاع رسانی شما.لطفا در مورد داریوش سوم بیشتر بنویسد سپاس
سپاس
در اولین فرصت مطالب جدید از داریوش سوم قرار خواهیم داد