رخشاي ، المساعد الأول للذكاء الاصطناعي الإيراني رخشاي ، المساعد الأول للذكاء الاصطناعي الإيراني
إيران في العصر المعاصر

الأساسيات والإلمام بالطب التقليدي

لقد أعددنا دراسة لمستخدمينا المحترمين حول التعرف على الطب التقليدي ، تابعونا بملخص وتحميل ملف الدراسة:

ملخص:

 

از دیر باز حکما وطبیبان قدیم براساس تجارب خود نسل به نسل دانش طب سنتی را به فرزندان خویش انتقال داده اند براساس نظریات ایشان خداوند در بدن آدمی نیرویی قرار داده است تا صحت و سلامتی را حفظ و بیماری را دفع نماید. این نیرو که در اصل نیروی تدبیرکننده بدن است را اطباء قدیم، طبیعت یا امور طبیعیه می‎نامیدند. به عبارتی دیگر، امور طبیعیه اموری است که تعادل بدن را از هر جهت حفظ نماید. و در کتب مختلف این امور، با اختلاف ذکر شده است.
در قانون امور طبیعیه در هفت گروه قرار گرفته است:
۱٫ رکن‌ها
۲٫ مزاج‌ها
۳٫ خلط ‌ها یا طبع‌ها
۴٫ عضوها
۵٫ روح‌ها
۶٫ قوا ها
۷٫ فعل‌ها

طبیعت به قول بقراط قوه مدبره‌ای است که بدون اراده و شعور، کارهای لازم بدن را انجام میدهد و در این نگاه طبیب خدمتکار طبیعت است.
یکی از مهمترین اصول طب سنتی که شناخت بیماریها را برای پزشک آسان می نماید ودر نتیجه درمان را نیز راحت تر میکند قبول ومعرفی طب اخلاطی است. طب در تمام ادوار تاریخ زندگى بشر، با او همراه بوده است. همچنان که درد و رنج جزئى از زندگى بشر است، پس او همواره به دنبال راه علاج گشته و مى گردد. در ایران، یونان، روم، آشور، کلده، مصر و تمامى جهان متمدن قدیم مردم از طب اطلاعاتى داشتند و کسانى که طبابت مى کردند، گاهى به صورت موبدان خدمت مى کردند و این بقراط حکیم بود که توانست طب را از این شکل خرافاتى و معبدى بیرون آورد. او ثابت کرد که مرگ و زندگى بر طبق قوانین منظم جهان رخ مى دهد و به علاوه مسائل اجتماعى و وجدانى خاصى نیز براى طبیب معین نموده است که گواه آن “سوگند نامه بقراط” است.
علامه قطب‌الدین شیرازی امور طبیعیه را چهار چیز میداند:
۱٫ مزاج
۲٫ هیئت ترکیبی بدن
۳٫ قوه مدبره بدن
۴٫ حرکت نفس

 

تحميل (دریافت) رایگان کامل فایل پژوهشPDF (اضغط هنا!)

 

طب-سنتی

رخشاي ، المساعد الأول للذكاء الاصطناعي الإيراني رخشاي ، المساعد الأول للذكاء الاصطناعي الإيراني

شمشاد أميري خراساني

إن معرفة تاريخ وثقافة إيران يشبه الدخول إلى عالم لا ينتظرنا فيه شيء سوى الحب والشرف وأحيانًا الحزن ، ربما يتم تخزين تاريخنا في ذاكرة جيناتنا حتى نتمكن من استخدامه لتوسيع الوعي الذاتي والوعي الذاتي . .

مقالات ذات صلة

نبّهني عن
زائر

0 تعليقات
التقيمات المضمنة
عرض كل التعليقات
زر الذهاب إلى الأعلى