Rokhshai, le premier assistant de l'intelligence artificielle iranienne Rokhshai, le premier assistant de l'intelligence artificielle iranienne
Perse antiqueRègle sassanide

La connaissance des anciens Iraniens sur la rondeur de la terre

آگاهی ایرانیان باستان از گرد بودن زمین
La connaissance des anciens Iraniens sur la rondeur de la terre

فرتوری از مجسمه نقره ای شاپور دوم ساسانی ، که جهان را با مدارهایش بر روی تاجش می بینید

گردش زمین به دور خورشید و کروی بودن آن، اگر چه امروز موضوعی شناخته شده‌است و همگان به آن باور دارند، اما تا چند صد سال پیش از نظر اروپاییان یک موضوع ناشناخته بود و آن‌ها زمین را ثابت می‌پنداشتند که خورشید به گرد آن می‌گردد. آنان به دلیل ناآشنا بودن با کتاب‌ها و منابع دینی و علمی دیگر نقاط جهان فکر می‌کردند که برای نخستین بار گالیله توانسته است این موضوع را کشف‌کند و این اشتباه را برطرف سازد. در حالی که چند هزار سال پیش از آن در اوستا به این موضوع اشاره شده‌است.
در کتاب مقدس اوستا چندین بار از گرد بودن زمین و گردش آن گفت‌و‌گو شده و آن را با کلمه «سکارنا» به معنی گرد و گردنده و گوی مانند بودن بیان داشته‌است.

همچنین در «آبان‌یشت» قطعه ۳۸ آمده‌است که: «نریمان گرشاسب آرزو کرد که در روی این زمین فراخ و گرد و گردنده دور کرانه بتازد و بر دشمن چیره شود»

و نیز در قطعه ۹۵ «مهریشت»، از مهر یاد شده و آمده‌است که: «مهر در هر غروب و آغاز شب به روی کره‌زمین می‌آید و دو کرانه این زمین فراخ گرد و گردنده دور کرانه را می‌پیماید.»

حتی فردوسی که تقریبا ۵۰۰ سال پیش از گالیله می زیسته نیز در شاهنامه به گرد بودن زمین اشاره کرده است

جهان پر شگفت است و تن هم شگفت نخست از خود اندازه باید گرفت

دگر آن که این گرد گردان سپهر همی نو نمایدت هر روز مهر

این مسئله شناخت دیرینه ایرانیان از گیتی و زمین را به خوبی نشان می دهد. ایرانیان حتی مدارهای نیمروزی (نصف النهار) به دور زمین طراحی نموده بودند و مرکز شروع آن شهر «نیمروز» ( که اکنون یکی از شهرهای افغانستان است) بود که امروز استعمارگران غربی به جای شهر نیمروز از گرینویچ به عنوان مرجع زمان یاد می کنند.

Rokhshai, le premier assistant de l'intelligence artificielle iranienne Rokhshai, le premier assistant de l'intelligence artificielle iranienne

Shamshad Amiri Khorasani

Connaître l'histoire et la culture de l'Iran, c'est comme entrer dans un monde où rien ne nous attend sauf l'amour et l'honneur et parfois la tristesse, peut-être que notre histoire est stockée dans la mémoire de nos gènes afin que nous puissions l'utiliser pour développer la conscience de soi et la conscience de soi . .

Articles similaires

S’abonner
Notifier de
invité

5 commentaires
Le plus récent
Le plus ancien Les plus votés
Commentaires en ligne
Voir tous les commentaires
Zainab

بادکنک روی تاج شاپور، «توربان» نام دارد که نوعی کلاه قدیمی شاهان هندی_چینی_مغولی است و تقلیدی است. بازاروف با طعنه بر نگاه آسمانی «پدران»، گفت: «پدربزرگ و نیکان من زمین را شخم می زدند» که حاکی از نگاه زمینی و واقعگرایانه و کنایه ای در برابر « ارابه ی زرین» آسمانی بود.

رزاموند

Salutations.
بحث خورشید مرکزی و گرد بودن زمین دو موضوع جدا از هم است. در غرب فرضیه گرد بودن زمین در کتاب المجسطی بطلمیوس (IIe siècle après JC) طرح شده است که در این مدل زمین مرکز عالم است و این نظریه تا قرن 15 میلادی مورد قبول بوده تا اینکه کوپرنیک مدل خورشید مرکزی را طرح کرده
و در ایران، از مستندات زمان باستان مدل خورشید مرکزی و زمین کروی وجود داشته است.

Armin

درود بر ایرانیان

درود بر نیاکانمان

درود بر کوروش بزرگمان

درود بر ایران زمین

و درود بر تو دوست گرامی بابت این حرفاتون و البته با استناد امیدوارم ایزد دانا و توانا همراهتان باشد تا ابد

سیاه سپید

واقعا فوق العاده بود

با این پیشینه ی بزرگ وامدار عرب و غرب بودن در شان ایران و ایرانی نیست

Bouton retour en haut de la page