Rokhshai, le premier assistant de l'intelligence artificielle iranienne Rokhshai, le premier assistant de l'intelligence artificielle iranienne
Perse antiqueRègle achéménide

ادب باستانی ایرانیان

ادب باستانی ایرانیان
ادب باستانی ایرانیان

هرودوت مورخ یونانی که در قرن پنجم پیش از میلاد می زیسته و با چند تن از پادشاهان هخامنشی معاصر بوده است می نویسد که ایرانیان به فرزندان خود از پنج سالگی تا بیست سالگی تنها سه چیز می آموختند: سواری و تیر اندازی و راستگویی.

همین مورخ می گوید ایرانیان دروغگویی را بدترین عیب ها می دانند و حتی از قرض خواستن خوداری می کنند، زیرا مقروض ممکن است مجبور به دروغ گفتن شود.

باز به گفته همین مورخ ایرانیان از آب دهان افکندن و قضای حاجت در معابر و در حضور دیگران خودداری می کردند و حتی در آب روان دست و رو نمی شستند و آب را به کثافت نمی آلودند.

ایرانیان از قدیم جوانان را از کودکی به ورزش و دویدن و تحمل سرما و گرما و به کار بردن اسلحه ی گونان و سواری و ارابه رانی عادت می دادند و بزرگترین صفات ایشان رشادت و مردانگی و شجاعت بود.

گزنفون می نویسد که ایرانیان اطفال را در دادگاه حاضر می کردند تا دادرسی را به چشم ببینند و به اصول عدالت و دادگستری آشنا شوند، همچنین خاصیت گیاه ها را به جوانان می آموختند تا از آنچه مفید است استفاده کنند و از آنچه زیان آور است بپرهیزند.

از دیگر صفات پسندیده ی ایرانیان نیز این بود که همسایگان خود محترم می داشتند. به کسسانی که در راه حفظ مملکت خدماتی کرده بودند پاداش بزرگ می دادند. از گرفتن رشوه و دزدی و تصرف مال غیر خودداری می کردند. از شکم پرستی و پرخوارگی پرهیز داشتند. هنگام راه رفتن چیزی نمی خوردند. شکار را از جهت اینکه ورزش بود دوست می داشتند.

وقتی شرایط حالمان را با قرن ها پیش مقایسه می کنیم، می بینیم که ما پس از قرن ها، قرن ها از گذشته مان هم عقب افتاده ایم. ما به سرعت در حال عقب گردیم.

La source:Histoire d'Hérodote

Rokhshai, le premier assistant de l'intelligence artificielle iranienne Rokhshai, le premier assistant de l'intelligence artificielle iranienne

Shamshad Amiri Khorasani

Connaître l'histoire et la culture de l'Iran, c'est comme entrer dans un monde où rien ne nous attend sauf l'amour et l'honneur et parfois la tristesse, peut-être que notre histoire est stockée dans la mémoire de nos gènes afin que nous puissions l'utiliser pour développer la conscience de soi et la conscience de soi . .

Articles similaires

S’abonner
Notifier de
invité

8 commentaires
Le plus récent
Le plus ancien Les plus votés
Commentaires en ligne
Voir tous les commentaires
Leïla

درود…………..به امید روزی که تمام ایین ها وفرهنگ نیاکان و ایرانمون رو در جای جای سرزمینمون ببینیم. که امیدوارم اون روزها نزدیک باشه…………اینده روشن خواهد بود ………………و ایران مهد تمدن هاست»نپسندند ویرانش…….Bonne chance

مهراریا

نظامی خوش سرود آن پیر کامل زمین باشد تن و ایران ما دل

ooooooooooo

ممنون خیلی لذت

ecco

درود. خواهش میکنم دوست من. Bonne chance

La voix de Golmakan

متشکرم بابت این مطالب ارزشمند
اما افسوس و صد افسوس که خیلی از فرهنگ ها رو به باد فراموشی سپردیم

ecco

درود دوست من. انگار ما داریم عقب میریم تا به جلو متاسفانه دست من و شما هم نیست افسوس

Ashkan

ممنووووونم بابت این متن . ایران از زمانی کهه فرهنگ جدید قالب شد رو به سقوطه . میشه با آگاه سازی ازین مسیر برگشت (اگه تعصب یه عده نباشه )

ecco

درود. قابل شمارو نداره. بله متاسفانه تعصب بعضی ها ما رو به اینجا کشونده و فقط هم مختص این صده نیست.پاینده باشید.

Bouton retour en haut de la page